Preventieve tandheelkunde

De standaard behandeling

Preventieve tandheelkunde is gericht op het voorkomen van tandheelkundige problemen door regelmatige reiniging van tanden en tandvlees, het aanbrengen van fluoridebehandelingen en het identificeren van risicofactoren. Het bevordert goede mondhygiëne en voedingsgewoonten om tandbederf en tandvleesaandoeningen te voorkomen.

Wij staan met een glimlach voor je klaar

Eerste keer? Bij de eerste afspraak duurt de controle langer dan normaal. Indien je geen grote overzichtsfoto hebt laten maken in de afgelopen 2 jaar, wordt deze meestal genomen. Jouw medicatie en medische geschiedenis worden grondig doorgenomen, zorg ervoor dat je deze meebrengt. We bekijken ook hoe je jouw tanden poetst en kunnen indien nodig verbeteringen aanraden. Daarna onderzoeken we jouw tanden en tandvlees, om vervolgens de benodigde behandelingen in te plannen voor een volgend consult.

Controle? Het is aan te raden om elke zes maanden op controle te komen, zodat we regelmatig kunnen controleren of alles nog in orde is. Deze halfjaarlijkse bezoeken bij de tandarts worden vergoed.

Maak tijdig een afspraak

Enkel voor patiënten Patiënt worden
© Tandartspraktijk Ridere
Website ontwikkeld door Dries®